0 kommentarer

Det syvende mord af Paul Cleave

af d. 30. januar 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

379

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7677-296-3

Originaltitel

The cleaner

Udgave

1.udgave

 

Forfriskende ny vinkel på en krimi: I “Det syvende mord” overlader Paul Cleave ordet til den flegmatiske seriemorder Joe.

Joe tager livet af et antal kvinder i Christchurch uden de store falbelader. Han voldtager dem lidt, myrder dem en smule, snupper måske en hapser i deres køleskab og futter hjem til det halvtriste liv i slumhyblen med de to guldfisk. Af og til hugger han en bil, når det er nemmere end at tage bussen – og mindst en gang om ugen besøger han sin skrækkelige moder, der bliver ved med at servere den samme dødsyge forlorne hare og plage ham med, at han jo må være bøsse, siden han aldrig præsenterer en pige for hende.

På politistationen, hvor Joe har et rengøringsjob, tror alle, at han er smådebil. Slow Joe, som han kaldes. Men Joe er skam snedig nok. Han følger efterforskningen af sine mord på nærmeste hold og er ikke ligefrem imponeret af politifolkenes vid. Faktisk er han lidt pikeret over, at et mord, han ikke har begået, alligevel tilskrives ham, selv om modus operandi tydeligvis er helt anderledes.

Joe sætter sig for at opklare det syvende mord, som muligvis er begået af en af hans kolleger. Men opklaringen kompliceres af to kvinder, som på hver sin måde fatter lidt for stor interesse for ham. Pludselig bliver det farligt at være Joe…

Paul Cleave er et sympatisk bekendtskab, der på sin egen underspillede måde fornyr den klassiske krimigenre. Man får ikke åndenød undervejs, men er bestemt godt underholdt.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter