0 kommentarer

Det syvende mord af Paul Cleave

af d. 30. januar 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

379

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7677-296-3

Originaltitel

The cleaner

Udgave

1.udgave

 

Den newzealandske forfatter Paul Cleave har skrevet flere krimier, der er blevet godt modtaget ikke kun i New Zealand, men også i Tyskland. “Det syvende mord” er hans første krimi på dansk – og jeg var ret spændt på bekendskabet.

Historien er skrevet i “jeg-form”, det er Joe, der fortæller om sit liv, sin hverdag og sine tanker – ganske interessant og helt almindeligt- bortset fra at Joe er “Christchurch-snitteren” – en frygtet seriemorder, der hensynsløst myrder kvinder og er derfor er eftersøgt.

Om dagen arbejder Joe på politistationen i Christchurch som rengøringsmand (bogens engelske titel er “The cleaner = rengøringsmanden”) og han har derfor mulighed for at følge med i, hvordan det går med opklaringen af de mord, han begår.

Men noget er galt, for Joe har myrdet seks kvinder – men politiet har noteret “Christchurch-snitteren” for syv mord – og Joe sætter nu jagten ind på at finde den person, der har kopieret hans mordmetode så snedigt, at mordet er stemplet som et “Christchurch-snitter-mord”.

Langt hen i historien er det hele lidt kedeligt og forudsigeligt, fordi vi er inde i morderens hoved, vi ved jo, det er ham, der er skurken, og der sker ligesom ikke noget. Joe fordrer sin to guldfisk, spiser middag hjemme hos sin mor (kommer lidt rottegift i hendes mad, fordi hun er så irriterende) og støver ellers nogle kvinder op, som han kan myrde.

Men pludselig tager tingene en ganske uventet drejning og der kommer lidt tempo på. Joe bliver overfaldet og skamferet og samtidig finder han frem til gerningsmanden til det syvende mord.

Bogen er lidt Stephen King’s – lidt sort – lidt dunkel – og forudsigelig og uforudsigelig på samme tid.

Desværre sad jeg på intet tidspunkt ude på kanten af stolen, og jeg kom heller aldrig rigtig ind i hovedet på Joe , så kun 2 stjerner herfra.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter