0 kommentarer

Det store hus af Nicole Krauss

af d. 28. juli 2012
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-11225-2

Originaltitel

Great House

 

”Det store hus” handler nu mere om et stort skrivebord end et stort hus. Skrivebordet er det element, der samler bogens personer, og forbinder deres historier. Et enormt, nærmest kvælende stort skrivebord, der tiltrækker nogle, mens andre føler sig truet. Den første person vi møder er en forfatterinde, hvis skriveevne og tro på sig selv er bundet til skrivebordet. Bordet, som hun lovede at tage vare på for en ven på ubestemt tid, og som hun pludselig står overfor at skulle afgive igen. Det efterlader et stort hul i hendes liv, der pludselig mangler mening.

Andre historier flettes ind, nogle mere centreret omkring skrivebordet end andre.
En anden forfatterinde ejede ligeledes bordet. Forfatterinden, og derved bordet, beskrives gennem hendes mand, der aldrig lærte at sætte pris på det store monstrum af et møbel.
En ung mand, der gerne vil fortælle verden historien om en hvid haj, der tager imod menneskets mareridt. Og om de mareridt denne mand selv må gennemleve ude i verden.
Endelig en ung forelsket kvinde, og hendes møde med antikvitetshandlerens søn.

Mit syn på bogen er at den var en smule rodet, og overlod en del til læseren. Personligt ville jeg gerne have haft lidt flere svar, og lidt mere sammenhængskraft mellem de enkelte historier. De enkelte historier var derimod fine i sig selv og de var da også forbundet en smule gennem skrivebordet, men for mig at se kunne de lige så godt have været enkeltstående historier, langt hen ad vejen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter