0 kommentarer

Det fjerde menneske af David Garmark

af d. 19. oktober 2016
Info
 
Sideantal

342

Udgivet

2016

ISBN

978-87-406-0964-6

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Dette er første bind i en serie, der skal komme fremover om Ditlev Martins.

Bogen starter direkte med vold, blod og kamp for den her gut om overlevelse. Og den er i det hele taget fyldt med mord og spænding.

Og så er det noget med, at der skulle findes en ekstra slags eller art menneske. Men jeg indrømmer gerne, at bogen slet ikke fangede, og den var en kamp for mig at få læst. Den var tung og rodet, og der er så mange detaljer om alle mulige personer mm., at den bliver svær at finde rundt i.

Det er ikke en standard krimi, men til gengæld en videre fortælling af teorier indenfor videnskaben, som man tror findes i virkeligheden. Bogen er bygget på ideer om, at der faktisk har eksisteret denne ekstra slags menneskeart.

Jeg havde personligt håbet, at bogen havde fanget, for umiddelbart virker det som en spændende historie med masser af action, men det blev bare aldrig rigtig interessant nok.

Måske, når man får mulighed for at læse serien med den næste bog, at det hele så bliver bedre, men jeg kommer nok til at springe næste bog over, for hvis ikke den første fanger, så det altså svært at gå videre til nummer to.

At det så ikke er en typisk krimi er sådan set fint nok. Men nogen gange vil man måske for meget med en historie.

Her er menneskeheden truet. Det har man jo dog hørt før…

Håber klart at andre får mere ud af denne første bog, end jeg gjorde, ikke mindst fordi jeg tror sådan set, at forfatteren har fat i noget, det er bare for tungt til min smag. Der mangler noget som lige fanger min opmærksomhed nok, til at jeg bliver hooked og har lyst til at læse mere.

Hovedpersonen i bogen er måske nok i knibe, men jeg bekymrer mig som læser egentlig ikke om ham. Og så kan det være ligemeget. Man har ligemeget hvad behov for at kunne føle noget undervejs.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter