0 kommentarer

Det europæiske forår af Kaspar Colling Nielsen

af d. 14. februar 2018
Info
 
Sideantal

349

Udgivet

2017

ISBN

978 87 02 24302 4

Udgave

1. udgave

 

Mette Frederiksen er statsminister, så vi befinder os vel nogle år ude i fremtiden. Men ellers er København, som vi kender byen med sine pæne gallerier og småslummede værtshuse, laskede gamle grise og kløgtige anorektiske piger.

Nå ja, en enkelt detalje afviger: De utaknemmelige, voldelige muslimer er endelig spærret inde bag solide pigtrådshegn og overvåget af bevæbnet politi. Det samme er sket i resten af Vesteuropa efter en række blodige terrorattentater.

I Danmark går man skridtet videre og opretter den nydelige lejr Frederikstad i Mozambique for de uønskede muslimer. Hvorfor have dem boende i vores egen andedam, når de tydeligvis kun ønsker at leve i lange kjortler og slå alle anderledes tænkende ihjel?

Deporteringen af muslimer er det ene spor i Kaspar Colling Nielsens fremtidsvision ”Det europæiske forår”. Det andet spor er, hvor langt teknologien – i form af droner og kunstig intelligens – kan bringe os. Lolland bliver et lukket rigmandsparadis, hvor afkastet af den avancerede teknologi pudsigt nok giver folk lyst til at eliminere alle de grimme, moderne bygninger og dårlige råvarer og i stedet leve i smukke, restaurerede huse og spise grise, der har levet frit i skovene.

Vi møder den følgagtige galleriejer Stig (hvis punkernavn i 80’erne var Nastig), hans hjerneforskerkone Elisabeth og deres sygeligt vægtoptagede datter Emma. Samt den geniale maler Christian, der lever for at kneppe unge piger og i den labre, smådebile Mia finder en villig sexdukke. Samt Wilhelm og Jack, en klog (af) skade og en sibirisk ulvehund, der tænker og taler bedre end de fleste mennesker.

Som i forgængeren ”Den danske borgerkrig 2018-24” har Kaspar Colling Nielsen skrevet en svært underholdende og tankevækkende pageturner med et broget persongalleri, inkl. de talende dyr, og et ikke helt urealistisk (men noget karikeret) bud på den nære fremtid i vores teknologidominerede overflodssamfund.

Får vi sjælen med? Medmenneskeligheden?

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter