0 kommentarer

Ingen grund til overdramatisering af Erling Jepsen

af d. 29. august 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

179

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-02940-1

 

“Ingen grund til overdramatisering” adskiller sig ikke synderligt fra Erling Jepsens øvrige bøger. Bogen er også denne gang delvist selvbiografisk, og bogen foregår – som så mange gange før – også delvist i Sønderjylland.

Bogens hovedperson er en ung mand fra Sønderjylland, der er flyttet til København for at studere, men tingene kører ikke helt for ham, han har ingen penge, en stor skattegæld og et studie, der ikke bliver passet som det skal. Han har til gengæld en navnebror, der har stor succes med at skrive.

Nogle gange sker der fejl, så de checks, der skulle sendes til den succesfulde navnebror i stedet havner hos vores fallerede student. Ved et tilfælde møder den fallerede student og den succesfulde forfatter hinanden, og der opstår et spøjst kammeratskab.

Når navnebrødrene ikke er sammen, tager den fallerede student tilbage til Sønderjylland for at få lidt fred og ro til at tænke over situationen, her falder den fallerede student tilbage i gamle vaner fra fortiden og opsamler information om gamle venner og bekendte i den lille by, hvor han er vokset op.

Bogen handler om den fallerede students hverdag og hans forsøg på at skabe en bedre hverdag og fremtid for sig selv.

“Ingen grund til overdramatisering” er som sådan ikke nogen dårlig bog, for den er humoristisk, realistisk, og man kan se, at Jepsen har et godt øje for en god historie. Bogen får dog ikke mere end 3 stjerner fra min side, for der er ingen nyheder eller overraskende elementer i historien, handlingen i bogen minder meget om handlingen i Jepsens øvrige bøger, så lidt mindre gentagelse og lidt mere overraskelse i næste bog, tak.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter