0 kommentarer

Den symfoniske gåde af Morten Kærså

af d. 10. august 2017
Info
 
Sideantal

277

Udgivet

2017

ISBN

978-87-406-1524-1

 

“Den symfoniske gåde” er anden del af en trilogi, hvilket jeg dog lige havde overset, da jeg startede på bogen. Men heldigvis kan den sagtens læses for sig selv, den er nemlig noget for sig!

Hovedpersonen, hvis navn vi ikke kender, har fået til opgave at lave en symfoni til DR. Inspirationen finder han dog uheldigvis hos en gammel kæreste, Lena, som knuste hans hjerte for mange år siden. Han er nu gift med Christine, men da han møder Lena (tilfældigt?) ved en bekendts begravelse, tager han med hende hjem. Og da han kommer tilbage til sit musikstudiet flyder symfonien nærmest ud af ham.

Sideløbende følger vi historien om en stor virksomhed, drevet af 2 brødre. De er yderst kompromisløse og har ingen skrupler, bare det kaster noget af sig. De er involveret i nogle store investeringer og da finanskrisen rører på sig, skal de have lukket nogle huller. Og et af dem er et kulturhus i København, hvor de ihærdigt prøver at komme af med den nuværende bestyrer. Men denne er søster til Christine, hovedpersonens kone, og Christine tager over og forsøger at bekæmpe brødrene.

De 2 historier hænger nu sammen og handlingen tager langsomt en yderst kaotisk og hæsblæsende udvikling. Man aner efterhånden at hovedpersonen har og har haft nogle personlighedsforstyrrelser, det ene øjeblik er han en stille og rolig musiker, det næste en brik i den islandske sikkerhedstjeneste, der har forstand på våben. Det lyder som en noget rodet handling, men faktisk er der så godt styr på detaljerne, at det hele virker både realistisk og fremfor alt spændende. Historien bygges så fint op, at man knap nok bemærker det noget surrealistiske aspekt. Hovedpersonen viser konstant nye sider af sig selv og formår endda at skrive sin symfoni færdig.

En rigtig sjov og anderledes bog, som både rummer kærlighed, politik og masser af drama. Jeg fortryder nu at jeg ikke har læst første del af trilogien, det må der gøres noget ved. Og hvordan historien ender for vores sympatiske hovedperson bliver spændende at følge når sidste del udkommer. 4 stjerner fra denne anmelder.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter