0 kommentarer

Den store djævlekrig 1: Djævelens lærling af Kenneth Bøgh Andersen

af d. 11. maj 2008
Info
 
Sideantal

315

Udgivet

2006

ISBN

87-638-0250-3

 

Filip Engell var ugens fordømte, som skolens bølle Søren plagede i denne uge. Søren havde trængt ham op i en krog i cykelskuret fredag sidste time, men før Søren når at gøre noget, kommer skolens pedel som er den eneste der tør at sige Søren imod, og han reder Filip. Filips problem var dog ikke løst af den grund, for Sørens sidste ord inden pedellen trak ham op på inspektørens kontor var “Du slipper ikke, du er stadig ugens fordømte! Hører du, du slipper ikke!”.
Da Filip kørte hjem fra skolen den dag, blev han skubbet ud foran en bil af Søren.

Det næste Filip oplever, er en lang mørk trappe, der går nedad. Han følger trappen, indtil han kommer til en kæmpe mur med en stor port og et lille hus ved siden af. Da han banker på huset kommer et monster ud, som siger et han er i helvedes forgår, Filip står dog ikke på listen med mennesker, der skal straffes inde i helvede, men kort efter kommer Djævlens kat, for at hente Filip til Djævlens slot, og der finder Filip ud af, at Djævlen er ved at dø på trods af hans udødelighed, og at Filip skal være hans arvtager. Det viser sig dog, at Filip er den forkerte dreng, og ikke nok med det, så er Filip typen der altid laver sine lektier, og aldrig lyver, og derfor får Djævlen en masse besvær med at oplære ham i ondskabens tjeneste.

Jeg kan godt lide bogen, fordi den er sjov pga. også den sorte humor i den. Så kan jeg godt lide historien med, at der er en god dreng, som bliver nødt til at blive Djævlens efterfølger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter