0 kommentarer

Den sorte linje af Jean-Christophe Grangé

af d. 23. maj 2007
Info
 
Sideantal

586

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0263-5

Originaltitel

La ligne noire

 

Hvis navnet Jean-Christophe Grangé giver genklang hos dig, er det måske fordi du kender hans mesterlige ”Blodrøde floder”. Desværre når ”Den sorte linie” slet ikke op på det niveau.

En journalist forsøger gennem sin research og korrespondance med en dødsdømt seriemorder at finde en forståelse af hvad ”det onde” er, der driver en morder. En research fører ham til Malaysia, til åstedet for forbrydelsen, og til en slags forståelse af morderens sind.

Desværre har forfatteren ikke begrænset sig i sin ordflom, så vi skal hele 250 sider hen før handlingen begynder at tage form. Grangé begiver sig ofte ud i en gejser af ord, for eksempel da hovedpersonen diskuterer blodets farvenuancer med en retsmediciner. En unødvendigt høj detaljeringsgrad, der præger hele historien.
Bogens styrke ligger som altid ved Grangé i hans beskrivelse af personernes baggrundshistorier. Det er spændende læsning, og man identificerer sig let med personerne, der træder frem via deres tanker og handlinger.

De handlingsmæssige krumspring og finurligheder der kendes fra ”Blodrøde floder” er her ganske forudsigelige. Især er den afgørende drejning der leder til bogens slutning nærmest givet fra bogens første side. Og det er synd.

”Den sorte linie” er ganske enkelt ikke en gennemlæsning værd. Læsere der ikke kender ”Blodrøde floder” skulle finde den i stedet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter