0 kommentarer

Den sindssyge polak af Lotte Hammer og Søren Hammer

af d. 11. maj 2014
Info
 
Sideantal

406

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-14974-6

 

“Den sindssyge polak” – bare titlen slog benene væk under mig. At bogen så var skrevet af søskendeparret Lotte og Søren Hammer gjorde udslaget. Den måtte læses.

For nu at blive i sproget, så skriver Lotte og Søren Hammer sindssygt godt og jeg er imponeret over, at makkerparret formår at ramme et fælles fodslag og en fælles skrivestil – for jeg følte ikke bogen var “todelt” som det nogen gange er tilfældet med bøger, der har to forfattere.

Man mærker allerede tidligt i bogen, at det ikke kun er en spændingsroman, der er en underliggende mission med bogen, nemlig at trække vores veteraner frem i lyset – nogle af de skæbner der er kommet tilbage efter at Danmark har sendt unge mænd i krig. Det er ikke de samme mænd, der kommer tilbage – og det er der ikke så meget snak om og forståelse for i samfundet.

Der er action fra første side – som starter på side 7 – en mand hopper ned på taget af københavnsk turbåd fyldt med japanske skolebørn. Han dræber meget hurtigt de voksne om bord og tager derefter flugten, og børnene er overladt til sig selv. Uheldet vil at båden driver mod Oslofærgen og torpederes – kun et enkelt barn overlever ulykke.

Se det er da et åbningsscenarie, der kræver sit at finde på, og jeg tror da nok lige jeg vil skæve en ekstra gang op på de broer, vi sejler under, næste gang jeg skal på bådtur.

Gerningsmanden er “den sindssyge polak” – og årsagen til hans sindssyge trækker tråde til hans tid i Eksjugoslavien, hvor han havde en ledende stilling.

Konrad Simonsen og hans team bliver sat på sagen, og det viser sig at en af de dræbte på båden er en kollega, der i det skjulte har efterforsket en sag om en ung kvindes død, en sag, som politiet lukkede som hændelig død. En kvinde hvis spor også krydsede den sindssyge polak.

En spændende bog, der rusker op i læseren – god og gedigen underholdning.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter