0 kommentarer

Den rasende hær af Fred Vargas

af d. 16. november 2013
Info
 
Sideantal

395

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-2314-2

Originaltitel

L'armée furieuse

Udgave

1.udgave

 

Sukkerknalder som et af de vigtigste indicier på en massemorders identitet. Brødkrumme som drabsvåben. Den franske krimidronning, Fred Vargas, går originalt til værks i “Den rasende hær”.

Hele fire komplicerede sager lykkes det denne smeltende varme sommer kriminalinspektør Adamsberg og hans håndgangne stab af sære personager på en parisisk politistation at opklare. Selv gerningsmanden til et drabsforsøg på en uskyldig due opspores nådesløst.

Og det er netop charmen – og svagheden – ved Vargas’ serie om den sympatiske Adamsberg. Intet er for stort, intet for småt til at komme under luppen. Alting foregår i slentretempo, læserens puls når på intet tidspunkt over hvilestadiet, men man hygger sig gevaldigt hele vejen. Som at se et afsnit af Barnaby, mens man distræt nipper til en skål Werders Echte.

Denne gang må Adamsberg en tur til Normandiet for at finde hoved og hale i mysteriet om Den Rasende Hær.

“Det sorte rytteroptog af invalide, stinkende lig havde hjemsøgt Ordebec i ti århundreder og gravet afgrunde, som hver enkelt af byens borgere, uanset hvor forstandige de var, pludselig kunne falde i og forblive fanget af.”

Storbarmede Lina har i et åndesyn set den årtusindgamle hær drage forbi. Med i flokken er som altid fire nulevende borgere, hvis snarlige død hermed er varslet. Og selv om Adamsberg går til sagen med en for ham ukarakteristisk koncentration, kan han ikke forhindre, at ‘de udsete’ begynder at dø omkring ham. Som ofre for øksehug, armbrøstbolte og andre middelalderlige våben. Er den ældgamle, skrækindjagende hær vitterlig på spil?

Der drikkes masser af dejlig Calvados og udveksles kokette høfligheder undervejs i denne galliske krimi. Fred Vargas er en glimrende stilist med både fantasi og humor, så bogen skal absolut anbefales frankofile læsere uden for ultimative krav til neglebidende spænding og nervepirrende cliffhangers.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter