De Gyldne Laurbær
0 kommentarer

Jeg har set verden begynde af Carsten Jensen

af d. 17. november 2013
Info
 
Sideantal

559

Udgivet

1998

ISBN

978-87-02-07517-5

 

I 1990´erne tog forfatteren og journalisten Carsten Jensen ud på en jordomrejse, der førte ham gennem store dele af verden, fra Rusland, Kina, Cambodia og Vietnam og videre derfra til Sydamerika.

Første del af Jensens rejsebeskrivelse er “Jeg har set verden begynde”, hvori Carsten Jensen beskriver sine oplevelser i Rusland, Kina, Cambodia, Vietnam og Hong Kong. Rejsebeskrivelsen er ikke kun en beskrivelse af landskabet og de mennesker forfatteren besøger, det er i lige så høj grad beskrivelsen af landenes historie og forfatterens vurdering af de sociale og politiske forhold han ser i landende han besøger.

I Rusland møder Jensen modstandere af styret, i Vietnam indleder han en affære med en kvinde samtidig med han lærer om Saigons historie og de forskellige religioner, der findes i Vietnam. I Kina møder han hjemløse mennesker, der er udstødt af samfundet – mennesker, der engang læste på universitetet, men blev dolket i ryggen og endte som stakler på gaden.

For den læser, der holder af at rejse er “Jeg har set verden begynde” spændende læsning fordi bogen giver indblik i andre kulturer og samfund, som man ikke nødvendigvis har besøgt selv. Det er en intelligent, velskrevet, rigt beskrivende og eftertænksom bog, der ikke skræmmer læseren væk selvom det er en moppedreng på mere end 500 sider.

En fantastisk bog, der sagtens kan genlæses fordi den er medrivende og tidløs, og derfor anbefaler jeg denne rejsebeskrivelse på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter