0 kommentarer

Den perfekte dag af Elin Hilderbrand

af d. 18. november 2018
Info
 
Sideantal

362

Udgivet

2016

ISBN

978-87-12-06090-2

Originaltitel

A beautiful day - oversat af Lærke Pade

Udgave

1.

 

Er du interesseret i chick-lits?

Kan du lide at høre flere sider af en historie?

Elsker du amerikanske film-klassikere om bryllupper, dekorationer og familiedramaer?

Hvis du kan nikke ja til disse spørgsmål, så vil jeg turde satse på, at det her er bogen for dig! 

Hvem ønsker ikke, at ens bryllupsdag skal være Den perfekte dag, og det er da også et bryllup, som hele den her bog bygger op omkring. Jennifer og Stuart skal giftes på den romantiske ferie-ø Nantucket, og twistet i denne fortælling er, at det er brudens (Jennifer) afdøde mor, der kontrollerer hele brylluppet – det er alt lige fra farven på dugen til hvilke gæster, der skal placeres ved siden af hinanden til middagen. 

Jennifers mor har efterladt en notesbog med opskriften på det perfekte bryllup, hvor alt er skrevet ned til mindste detalje, og der er tænkt på hver eneste lille detalje. Hos brudens familie har man valgt at følge den bog punkt til prikke, men trods alle de foranstaltninger, brudens mor havde gjort sig, så vil der naturligvis opstå en eller anden form for uforudset problematisk situation. Og dette bryllup er da heller ingen undtagelse, og skandaler og familiedramaer står i kø for at folde sig ud.

Den er hylende underholdende og fortsætter hele vejen med at give hints til alle de små uperfekte ting, som ligger og lurer lige under den polerede overflade. Bogen er filmisk opbygget, og der er indsat kommentarer fra bi-personerne og gæsterne, som er med til brylluppet. Det giver en anderledes vinkel på historien, og det giver læseren en større indsigt i situationen og flere nuancerede synspunkter fra forskellige personer – nogle mere humoristiske end andre. Sproget er billedligt, og jeg har ikke svært ved at se beskrivelserne for mig, som om det var en film, jeg så og ikke en bog, jeg læste. Der er mange personer at holde styr på, men Elin Hilderbrand har formået at få sin læser med sig undervejs i historien, og samtidig kommer man langsomt ind under huden på brudens familie. 

Sjov og hjertevarm fortælling – jeg kunne sagtens se denne bog som en film!

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter