0 kommentarer

Den ottende dødssynd af Rebecka Edgren Aldén

af d. 23. juni 2016
Info
 
Sideantal

370

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7146-516-7

Originaltitel

Den åttonde dödssynden - oversat af Lilian Kingo

 

Efter “Den ottende dødssynd”, sidder jeg lettere forundret og forsøger at finde ud af, hvad det lige er, jeg har været vidne til.

Bogen er Rebecka Edgren Adléns debut som romanforfatter, og det bærer den til en vis grad præg af. Den er ikke specielt velskrevet, og den er også lidt kluntet oversat oversat fra svensk. Men den er helt vildt spændende, og bogens 370 sider vendte mere eller mindre sig selv i løbet af de to dage, det tog at læse dem.

Nora er gift med Frank. For 10 år siden faldt hun syv etager ned gennem en trappeopgang, og landede på et betongulv. Og overlevede. Før faldet var hendes liv ikke noget at skrive hjem om. Hun var lettere overvægtig og ditto alkoholiseret, og hun gav Frank skylden for alt, hvad der gik dårligt – og det var en del.
At hun kom sig over ulykken, næsten uden mén, fik hende til at tage skeen i den anden hånd, og få det bedste ud af det. I dag er Nora en populær coach, foredragsholder og forfatter. Hun er en hyppig gæst på TV, og er meget bevidst om sin egen optræden på diverse sociale medier. Nora, Frank og deres to børn, bor i en meget stor villa i en forstad til Stockholm, og livet kører bare for dem. Lige indtil den dag alenepigen Karla flytter ind i huset overfor…

Trods en skrivestil som Rebecka Adlén stadig skal bruge krudt på at justere, formår hun at skrue en spændende psykologisk thriller sammen. Der er ikke de store dybder i den, persongalleriet er ikke helt troværdigt, og handlingen er næppe hentet i virkelighedens verden. Men forfatteren formår at få mig til konstant at skifte mellem at tro, at jeg har regnet det hele ud, til at opdage at det havde jeg så overhovedet ikke alligevel. Og hun gør det hele tiden.

Så selvom “Den ottende dødssynd” bærer præg af at være første skud i bøssen, så vinder den i høj grad på plottet. Og jeg står klar næste gang Aldén sender en bog på gaden. Helt klar!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter