0 kommentarer

Den nat hun forsvandt af Lisa Jewel

af d. 13. februar 2023
Info
 
Sideantal

444

Udgivet

2022

ISBN

9788712068846

Originaltitel

The night she disappeared

 

Tallulah og hendes kæreste forsvinder sporløst på vej hjem fra en bytur. Tallulahs mor forsøger forgæves af råbe vagt i gevær, men mange i det lille samfund og blandt politikorpset hælder til den forklaring, at det unge par blev udmattede af at være forældre til et lille barn, og at de derfor så deres snit til at stikke af til andre himmelstrøg.
To år senere er det stadig ikke lykkedes at opklare forbrydelsen og Tallulahs mor er nu fuldtidsmor for sit barnebarn. Politiets søforklaring har aldrig bidt sig fast på Kim, skønt hun ikke har hørt fra sin datter i to år nu. Det skyldes nok især, at hun vidste besked om det unge pars indbyrdes problemer og Tallulahs svigtende følelser for barnets far:
“Hun elsker Jack, men hun elsker ham mere som en far til sit barn end som en mand i egen ret. Hun har brug for hans hjælp med barnet, til at slentre i supermarkedet med sig, gå med klapvognen, svinge det kontaktfri kreditkort, når der skal betales. Men hun har ikke brug for ham til at putte sig hos eller som en kammerat eller til at være følelsesmæssig intim med. Hun har ikke lyst til, at han bare altid er der. Men han er der altid.”
Alt det ved hendes mor og veninden Scarlett. Og selvom moren beretter om dette intensiverer politiet ikke jagtens. Først to år senere, da en krimiforfatter bliver nabo til Kim, kommer der hul på sagen. For nogen har gravet noget ned i naboens have. Med genåbningen af sagen, bliver det tydeligt for politiet og for Kim, at en del spor har været gemt af vejen og at en for dem ukendt nu pludselig begynder at lægge spor frem til forfatteren.
Den nat hun forsvandt er en okay krimi. Men heller ikke så meget mere. Tallulah og veninden Scarlett er de to personer, der er tydeligst portrætterede i bogen, hvorimod de øvrige karakterer er temmelig flade og gennemsigtige.
Lån bogen på biblioteket

.

Bedømmelse
Karakter