0 kommentarer

Den knuste kyst af Peter Temple

af d. 1. august 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

428

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06256-4

Originaltitel

The Broken Shore

 

Med romanen “Den knuste kyst” er den prisvindende australske forfatter Peter Temple for første gang udkommet på dansk. Og man forstår godt hvorfor han i hjemlandet har vundet mange priser. Romanen er utrolig spændende, skarp og så behandler den et emne, som er underlagt megen fortielse, nemlig behandlingen af den oprindelige australske befolkning.

Hovedpersonen er kriminalbetjenten Joe Cashin, der arbejder på en lille station i sin hjemby. Han blev forflyttet hertil efter en sag i Melbourne, hvor han kom slemt til skade, og hvor hans unge makker døde. Han forsøger nu at hele på krop og sjæl, men pludselig sker der et groft overfald på en af den lille bys gamle lokale støtter, rigmanden Charles Bourgoyne. Sagen ser yderst oplagt ud, mandens ur er væk og drenge af aboriginsk oprindelse har forsøgt at sælge det dyre ur. Cashin kommer på sagen og er med i en anholdelse af de 3 drenge, men noget går galt, helt galt. Pludselig hersker der lynch stemning i byen, der er mange ting, som ikke stemmer og selvom alle Cashins overordnede prøver at dysse sagen ned, beslutter Cashin sig for at komme til bunds i sagen. Og man må sige, at sagen strækker sig meget længere ud end først antaget. Både racepolitik, menneskelige tragedier samt ren og skær ondskab viser sig ganske langsomt.

Peter Temples sprog er virkelig godt. Han formår at skabe mange interessante historier på en gang, uden at det bliver forvirrende. Beskrivelsen af det lokale samfund med alle dets problemer er ligeledes godt beskrevet, samt de mennesker, der skaber det.
Absolut en krimi, der skal læses og der skal helt sikkert holdes øje med flere bøger fra Peter Temples hånd.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter