0 kommentarer

Barndom af André Alexis

af d. 29. juli 2008
Info
 
Sideantal

307

Udgivet

1998

ISBN

87-7883-042-7

Originaltitel

Childhood

 

Thomas MacMillan har fra han blev født boet hos sin bedstemor. Han har aldrig set eller hørt fra hans mor. Bedstemoren er meget uberegnelig, nogle gange direkte ondskabsfuld, så Thomas har lært sig, indimellem at gøre sig “usynlig”. Hun fortæller ham gentagende gange, at hans ophold ikke er for evigt. Thomas er lidt af en enspænder. Ikke mange venner.

Pludselig en dag finder han bedstemor sidde foran hendes tv, med åbne øjne. Thomas kan ikke komme i kontakt med hende. Han bliver bange, og løber efter hjælp hos en nabo.
Thomas` verden splittes da bedstemor dør. Og samme dag som hun er blevet begravet, holder der en bil ved hendes hus. Det er et par, han aldrig før har set. Det viser sig at hans mor og hendes kæreste er kommet for at hente den 12 årige Thomas.

Mens de kører gennem landet lærer Thomas lidt mere af sin mor at kende. De lærer ham bl.a. at stjæle, for at få noget at spise.
En dag ender det med, at Katarina (Thomas`mor) og hendes kæreste bliver uvenner, og kæresten efterlader mor og søn i vejkanten.

De når endelig deres bestemmelsessted, og møder Henry, som skal vise sig at få stor betydning for Thomas.

Vi følger Thomas fra han er barn og til han, som voksen, mister både hans mor og Henry.

Bogen er skrevet i et lidt specielt sprog, men rummer humor og kærlighed.
Den handler vel egentlig mest om at kunne tilgive.

Det er forfatterens debutroman.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter