0 kommentarer

Den hvide due af Rosie Thomas

af d. 3. juni 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

637

Udgivet

1986

ISBN

87-00-47574-2

Originaltitel

The White Dove

 

Historien foregår omkring midten af 1930`erne, hvor vi hører om Amy Lovell, som kommer fra en rig adelsfamilie, hvor hun vokser op sammen med sine to søskende.

Efter at Amy har debuteret i selskabslivet, finder hun ud af at hun rent faktisk keder sig, hun føler ikke at hun hører hjemme i de kredse som hun færdes i. Hun vil gøre en forskel hun vil være til nytte på en eller anden måde. Derfor begynder hun at “snuse” lidt til politik, går med til foredrag osv. Hun finder ud af at hun vil være sygeplejerske. Så stille og roligt så kommer hun væk fra sit vante miljø. Det at løsrive sig på denne måde giver mange problemer.

Samtidigt hører vi om Nick Penry der er en arbejdsløs minearbejde. Han er kommunist og vier næsten al sin tid til fagforeningsaktivist og partiarbejde, han kæmper med næb og klør for at overleve. Han er gift med Mari og sammen har de sønnen Dickon som er hjerneskadet fordi han ikke fik ilt nok under fødslen. Ved en tilfældighed møder Amy og Nick hinanden under en politisk demonstration, og allerede der opstår sympatien. Hun tilbyder ham, at han kan overnatte hos hende.

Da Nick står og mangler penge til den behandlig som kan hjælpe hans søn, så må han se stort på sin egen stolthed og tage det job som gartner på Lovell`gods, som Amy tilbød ham, den nat han overnattede hos hende. Der blomstrer deres kærlighed op og de er begge klar over at hvis de vælger at fortsætte deres kærlighed så løber de ind i masse problemer.

Men bogen handler ikke kun om de to og deres kærlighed, man hører også om arbejdsløsheden blandt minearbejder, og som den store modsætning hører man også om livet blandt de rige adelsfolk.

Jeg synes det er god historie, som passer godt til ferielæsning eller en søndag på sofaen. Rosie Thomas har skrevet andre gode bøger, som kan anbefales.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter