0 kommentarer

Den gyldne søn af Shilpi Somaya Gowda

af d. 24. marts 2016
Info
 
Sideantal

460

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-3889-4

Originaltitel

The Golden Son

Udgave

1. udgave

 

I en alder af cirka 20 år forlader både Anil og Leena hjemmet. Begge tager på en rejse til en verden meget fjernt fra den, de voksede op med. Anil forlader livet som førstefødte søn i en fremtrædende familie i en mindre indisk landsby for at tage til Dallas, USA. Her skal han videreudvikle sine medicinske færdigheder som reservelæge på et stort hospital. Selvtilliden får dog hurtigt mange knæk, og hvad der skulle have været et storslået eventyr bliver nu en kamp for overlevelse i en hård og ambitiøs verden. Leena tager ikke så langt som Anil, men oplever alligevel en anden slags kulturchok. To timers kørsel fra sit barndomshjem skal hun finde sig til rette i sin nye mands hjem. Som traditionen foreskriver ved Leena på forhånd ikke meget om sin mand, og hendes mange håb om et harmonisk ægteskab falder hurtigt til jorden, da hun i sin nye familie nærmere behandles som en tjenestepige end et nyt familiemedlem.

Både Anil og Leena kæmper for anderkendelse og succes med deres nye liv. Der er ikke plads til fejl, og sker de alligevel kan det komme til at betyde forskellen mellem liv og død.

Den gyldne søn er fascinerende læsning, som jeg hurtigt fik læst mig igennem. Den ene side tager den anden, og inden man ved af det er bogen slut! Læseren fanges ind i univers, der på overfladen er farvestrålende og håbefuldt, men som lige under overfladen gemmer på mange hemmeligheder og afsavn. Bogen er velskrevet, og beskriver meget levende den enkeltes kamp mod omverdenens forventninger, og hvad der kan se i forsøget på at leve op til dem. Den handler om mennesker, der mest af alt ønsker at passe ind, og finde det sted i verden hvor de hører til og føler sig accepterede. Og om at finde modet til at tage sin skæbne i egen hånd.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter