0 kommentarer

Den gamle mand og hvalen Af Stian Hole

af d. 19. marts 2015
Info
 
Sideantal

44

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3467-4

Originaltitel

Den gamle mannen og hvalen, oversætter: Naja Marie Aidt

 

”Den gamle mand og hvalen” handler om Cornelius, der bor langt mod nord sammen med sin kat. Han har en bror som hedder Halvor, som bor på den anden side af fjorden, men de to brødre er blevet uvenner for mange år siden og taler ikke sammen mere.

En dag finder Cornelius en hval som er skyllet i land på hans strand, den er ru, skællet og salt, ligesom ham selv, synes Cornelius. Han prøver at hjælpe hvalen tilbage i havet, men opgaven er for stor til en mand alene.

Dette er en af de bedste børnebøger, jeg har læst længe! Og jeg har læst mange gode og sjove børnebøger, men den her er bare så gribende og en fantastisk dejlig historie om det at være alene, ikke at spilde tiden med at være uvenner og at sammen kan vi gøre noget, som vi ikke kan gøre alene. Ikke kun er historien enormt gribende, men hvert enkelt billede i denne fantastiske bog, er en oplevelse i sig selv. Hver side byder på nogle nye oplevelser og nye ting der kan tolkes og bruges lige så meget som fantasien rækker. Nogle af siderne er fyldt med små billeder, af de ting Cornelius har fundet ved stranden og disse sider kan man bruge meget lang tid på. Her kan man både inkludere de større børn til at finde en bestemt ting, og for mindre børn kan man forklare, hvad de forskellige ting er og hvad de skal bruges til. Men samtidig er den også sjov og man sidder tilbage med en varm og glad følelse inden i, når man har læst den.

En bog med både humor, finurlige ting og sjove kommentarer. Kan læses af både børn og voksne.

Forfatteren har skrevet tre andre bøger om drengen Garmann som er belønnet med adskillige litteraturpriser og er senest udkommet med de anmelderroste bøger ”Annas himmel” og ”Nattevagt”.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter