0 kommentarer

Den anden dronning af Philippa Gregory

af d. 3. november 2009
Info
 
Sideantal

404

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7714-999-3

Originaltitel

The Other Queen

 

Den skotske dronning, Maria Stuart, er blevet væltet. Nu befinder hun sig i England, hvor dronning Elizabeth ikke kan bekvemme sig til at hjælpe hende tilbage på tronen. Maria Stuart er nemlig også arving til den engelske trone, og Elizabeth er bange for, at Maria kan ende med at vælte Elizabeth.

Befolkningen er også splittet. Mange ønsker den katolske tro tilbage, mens andre foretrækker den protestantiske Elizabeth. Derfor ulmer et oprør, og oveni har Maria stærke allierede i både Frankrig og Spanien, som truer med at invadere, hvis ikke Maria får tronen i Skotland.

Midt i dette uvejr befinder Bess af Hardwick og hendes fjerde mand George, hertug af Shrewsbury sig. De har fået til opgave at huse Maria Stuart, men det viser sig at være mindre fordelagtig end først antaget. Især for Bess som opdager, at ægtemanden George bliver mere og mere betaget af den skotske dronning.

Normalt er jeg yderst begejstret for Philippa Gregorys historiske romaner, og jeg havde glædet mig til at læse hendes udlægning af Maria Stuarts historie. Men jeg blev desværre lidt skuffet, for starten bliver en smule langtrukken.

Historien fortælles gennem tre forfatterstemmer: Bess, George og Maria Stuart. Gregory veksler imellem disse tre og fortæller om perioden fra efteråret 1568, hvor Maria er flygtet efter stormændenes oprør i Skotland, og frem til d. 8. februar 1587 hvor den skotske dronning halshugges. Denne vekslen mellem stemmerne irriterer mig lidt. For rigtig mange gange fortæller Bess, at for hende er ejendom vigtig, fordi hun er datter af en fattig enke, og Maria Stuart fortæller igen og igen, at hun er urørlig, fordi hun er salvet dronning. Disse gentagelser i næsten hvert eneste kapitel, er ikke just fremmende for historien.

Når det er sagt, bliver Maria Stuarts skæbne dog mere og mere fascinerende efterhånden som bogen skrider frem, og jeg endte alligevel med at blive grebet af historien, selvom den ikke er Philippa Gregorys bedste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter