0 kommentarer

Delete af Knut Arnljot Braa

af d. 22. juni 2007
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2005

ISBN

87-15-11057-5

Originaltitel

Delete

 

Det starter sindssygt godt! En kvinde torteres i et kælderrum at en sadistisk psykopat. Det er voldeligt, godt skrevet og man sidder med gåsehuden op ad ryggen fra første linie….. men så går det i stå.

Det der på første side tegner til at blive en hæsblæsende læseoplevelse, stopper som en crashtestbil mod en mur, da tempoet tabes på gulvet og temaet bliver mere politisk end handlingsmættet. Der sker for lidt, og der fortælles for langsomt.

Tom Falck, en tidligere FN soldat der under Golfkrigen var udstationeret i Libanon, opsøges af sin gamle sergent, hvis kone netop er forsøgt likvideret af den israelske sikkerhedstjeneste. De vil have en CD som hun har skjult. Falck får fat i CDén og drager med den til Israel, hvor han vikles ind i et komplot der skal udrydde palæstinenserne.

Historien er som sådan ikke specielt original. Det der gør den lidt mere troværdig end andre spændingsromaner er hovedpersonen, der absolut ikke er nogen superman, – tværtimod lider han af posttraumatisk stress efter hans tjeneste i Libanon.
Forhistorien fra Libanon er gribende, Braa fortæller godt, og de spændende passager er gode, der er dog for få af dem og for meget fyld.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter