0 kommentarer

Flodguden af Wilbur A. Smith

af d. 22. juni 2007
Info
 
Sideantal

592

Udgivet

2007

ISBN

87-15-10372-2

Originaltitel

The River God

 

Velkommen til en røverhistorie fra det gamle Egypten, skrevet af eunukken Taita om hans herskerinde Dronning Lostris’s liv. Taita har været slave hos Fyrst Intef siden han var lille og da Fyrstens hustru føder en datter, Lanata – senere navngivet Lostris, bliver det Taitas pligt at holde øje med hende. En pligt som ikke tager for hårdt på Taita, som føler sig tæt knyttet til Lostris.

Derfor følger han hende mens hun møder sit livs kærlighed Tanus, da hun tvinges til at gifte sig med Farao Mamose og da Hyksosserne, en fjendtligt stamme invaderer Egypten og tvinger alle i kongefamilien på flugt.

“Flodguden” er Taitas beretning om flugten til Etiopien, hvor længslen efter at generobre det tabte Egypten, præger alle og hvor Farao Mamose stedes til hvile i ødemarken, godt gemt fra gravrøvere.

Taita er en figur der er meget elskelig, han svarer i sin opfindsomhed til de gamle filosoffers, hvor alt bliver et interessefelt. Hans pralen af talenter og skønhed er ret så morsomme at læse, for Taita sætter ikke sit lys under en skæppe. Snarere tværtimod.

Jeg tog fat på “Flodguden” noget betænkeligt, da handlingen foregår længere tilbage i tid end jeg før har læst af forfatteren, men det er lykkes fint at ramme den tids ånd i sprog og stil. Selvom bogen kan virke langtrukken på visse steder, så er der tydeligt at der ikke er overinformation med, det er bare en stor historie der skal fortælles.

“Flodguden” er første del af en serie, hvor “Magiens mester” er næste del.

“Flodguden” lægger desuden også baggrund for “Den syvende skriftrulle” som foregår i vores nutid. Dog mener jeg ikke at noget går tabt hvis du først læser den nutidige roman og bagefter den “antikke”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter