0 kommentarer

Delete af Knut Arnljot Braa

af d. 13. marts 2006
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2005

ISBN

87-15-11057-5

Originaltitel

Delete

 

Handlingen udspilles dels under golfkrigen i en irakisk ørken dels i nutiden i Norge, Israel og Libanon. Den tidligere norske FN-soldat og militærrådgiver Tom Falck, lever et stille liv i Trondheim med kone og to små børn. Han hjemsøges imidlertid af natlige mareridt, som følge af nogle hårrejsende begivenheder han var indblandet i under sit ophold i Mellemøsten. Han går til stadighed til behandling hos en psykolog, men uden den helt store effekt. Pludselig står han imidlertid med en CD i hånden, som tilsyneladende kan ændre hele situationen i Mellemøsten, til det værre (eller til det bedre, afhængig af øjnene der ser).
Tom Falck bliver nødt til at rejse til Israel, hvor han snart befinder sig i tæt kontakt med både tidligere venner og fjender.

Bogen følger Tom Falck, som ikke er en decideret helt, men en mand som forsøger at gøre det rigtige i den situation han nu mere eller mindre tilfældigt befinder sig i.

Det er på mange måder en almindelig og noget voldelig spændingsroman, men der hvor den skiller sig ud fra mængden er nok, at den går meget tæt på det politiske tema og ikke tøver med at placere Israel i skurkerollen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter