0 kommentarer

Atalanta af Anika Eibe

af d. 6. december 2006
Info
 
Sideantal

509

Udgivet

2006

ISBN

87-638-0292-9

 

Fortællingen udspiller sig i det mandsdominerede gamle Grækenland, hvor et spædbarn bliver sat ud for at dø.
Jagt- og jomfrugudinden Artemis får ondt af den lille pige og lægger i fællesskab med Olympens øvrige gudinder en plan for at give guderne en velfortjent lærestreg. Det er nemlig ikke kun i menneskenes verden kvinder bliver set ned på. Gudinderne giver barnet navnet Atalanta og giver hende det smukkeste udseende, en kvindes klogskab, vindens hurtighed og en mands overlegne fysiske styrke. Betalingen for disse gaver er at Atalanta skal afgive et kyskhedsløfte og ære Artemis.

Med gudindernes hjælp bliver Atalanta en Jasons argonauter og drager med på et eventyr for at erobre Det Gyldne Skind ved verdens ende. Færden er fyldt med eventyr og guder og gudinders indblanden.
Undervejs skal Atalanta ikke kun bekæmpe diverse skabninger og mennesker, men også mænds fordomme overfor kvinder og hun må gang på gang bevise sit værd. Men den største udfordring møder Atalanta i kærligheden og det går for alvor op for hende hvilke konsekvenser hendes løfte til Artemis får og Artemis har ikke let ved at tilgive.

En gribende roman der fanger fra første side. Utrolig velskrevet og med udgangspunkt i de gamle græske myter. Slutningen virker lidt tam i forhold til den spænding der ellers får en til at sidde på kanten af stolen, men er alligevel helt klart værd at læse.

Man kæmper med Atalanta når hun kæmper, lider med hende, harmes over mændenes forkvaklede opfattelse af kvindekønnet og hepper på hende når hun vinder over mændene.
Og man fornemmer guderne og gudindernes spil med de dødelige med utrolig tydelighed.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter