0 kommentarer

De udødelige af Chloe Benjamin

af d. 17. marts 2019
Info
 
Sideantal

342

Udgivet

2019

ISBN

978 87 400 5030 1

Originaltitel

The Immortalists - oversat af Agnete Dorph Stjernfelt

Udgave

1. udgave

 

En smeltende varm sommerdag i 1969 opsøger fire jødiske søskende i alderen 8-13 en spåkone i New York. De har hørt, at hun kan fortælle, hvornår man skal dø. Skræmmende viden, javel, men så kan man jo tilrettelægge sit liv lidt bedre. Børnene får hver deres spådom, men har lidt svært ved at tro på den mystiske dame. Hun er jo ikke gud, vel?

Simon spås et kort liv, og det får ham 16-år ung til at forlade en tryg fremtid i familiens skræddervirksomhed og springe ud som bøsse i San Fransisco, verdens homohovedstad. Sammen med søsteren Klara lejer han et lille hummer, og for at skaffe til dagen og vejen bliver han danser i en burlesk natklub.

Lykkeligt fri af familiens religiøse riter oplever Simon nogle år med uhæmmet liderlighed, forelskelser og succes. Lige indtil bøssepesten, som endnu kun kendes under dette stigmatiserende navn, med uhyggelig effektivitet begynder at sprede død og gru i starten af 1980’erne.

Næste levende billede er Klara, familiens lille tryllekunstner, som tryller videre, da hun bliver voksen. Først forhutlet, siden med stigende succes, og altid med en flaske inden for rækkevidde. På det nye superhotel Mirage i Las Vegas skal karrieren toppe med et glitrende show 1. januar 1991.

Med bror Daniel, næsten 50-årig militærlæge, bliver bogen decideret spændende. For selv om han egentlig ikke tror på den fyrre år gamle spådom, har han alligevel tænkt sig at tage kampen op. Roma-kvinden, der forudsagde børnenes fremtid, viser sig at være eftersøgt af FBI. Måske havde hun ondt i sinde og udnyttede, at Daniel og hans søskende kun var uskyldige børn?

Ældste søster Varya er i 50’erne, da vi møder hende igen. Ugift, sær, forsker i verdensklasse. Hun ved mere om aldring og livsforlængende behandling end de fleste. Hendes rhesusaber er på lavkaloriediæt, og ligesom hos befolkningen på Okinawa – verdens ældste – ser den magre kost ud til at virke. Varya er selv blevet spået et langt liv, men forude venter en gedigen overraskelse.

Chloe Benjamin stiller et vigtigt spørgsmål om den måde, vi afvikler vores liv på: Lever vi bare for at blive så gamle som muligt, eller husker vi at leve hver dag, som om den kunne blive den sidste? Er der et liv før døden?

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter