0 kommentarer

De rene af hjertet Af Susan Hill

af d. 1. juli 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

319

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7714-915-3

Originaltitel

The pure in heart

 

Det var mit første bekendtskab med Susan Hill og kriminalinspektør Simon Serrailler, så jeg gik i gang med romanen uden forudindtagede forventninger.

Bagsiden lokkede med en kriminalgåde bygget op omkring enhver forældres mareridt, nemlig en lille drengs forsvinden i en engelsk landsby.

Romanen er en blanding af løsningen af denne kriminalgåde samtidig med at den beskriver livet i byen, hvor vi dels følger Simon og hans varme forhold til en multihandicappet søster samt trillingesøsteren og hans længsel efter selv at stifte familie. Vi får også et indblik i hvordan den lille drengs forsvinden påvirker drengens mor, far og søster.

Romanen får på intet tidspunkt læseren til at bide negle af spænding, men vi føres stille og roligt igennem politiets arbejde og overvejelser i forbindelse med opklaringen af drengens forsvinden.

Sandsynligvis er denne beskrivelse realistisk og betegnende for, hvordan en sådan sag ville udvikle sig i virkelighedens verden.
Samtidig mindes vi om, at bag enhver politiuniform findes et menneske med drømme, glæder og problemer som alle andre. Mennesker, der har et liv, der leves udenfor politi-arbejdstiden.
Vi inviteres således indenfor i kriminalinspektørens familie og de udfordringer, han slås med på det personlige plan.

Trods det at det er en krimi, vil jeg betegne bogen som hyggelig om end lidt banal – men alligevel en bog, det var en fornøjelse at spendere nogle weekendtimer på at læse – på trods af den noget aparte, men sikkert realistiske slutning.

Jeg føler dog ikke behov for at læse hverken forgængeren eller efterfølgeren til denne bog. Jeg lader mit og kriminalinspektør Simon Serraillers bekendskab begynde og slutte med denne fortælling.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter