0 kommentarer

I sandhedens tjeneste af Peer Kaae

af d. 1. juli 2009
Info
 
Sideantal

266

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43134-4

 

Peter Kaae fortæller i “I sandhedens tjeneste” om sine 17 år som journalist på Se og Hør under skiftende chefredaktører.

Den er ikke nær så velskrevet, skarp og kritisk som Günter Walraffs “Der Mann, der am Bild, Hans Esser war”. Måske den er skrevet mere som terapi for Per Kaae og for at tjene skilling end for at få skovlen under Se og Hør?

Med kapitler som “Sprut og dæmoner”, “Paparazzi” og “Kampen med de kendte” har man allerede en god fornemmelse af, hvad der venter på næste side.

Bogen er skræmmende, måske allermest fordi der må være nogen, der tror på det, de læser i Se og Hør, og skræmmende fordi penge og magt sættes over sandhed og anstændighed. Det er ikke sjovt at være “kendt” og lægge sig ud med Se og Hør.

På et tidspunkt bliver Peter Kaae “tvunget” til at svine sin gamle skolekammerat Anders Lund Madsen til, og på side 230 bemærker Anders Lund Madsen, at “du er endt som Qvortrups lille lakaj”.

Per Kaae blev fyret fra Se og Hør efter 17 år, fordi han holdt op med at “spille med”. Det kan undre en, at han ikke selv sagde op, men måske beviser det, at magt og penge korrumperer. Det undrer også, at Aller koncernen kun kigger på oplagstal og fortjeneste og ikke på hvordan forretningen drives.

Bogen “flyttede” ikke noget for mig og afslørede vel ikke mere, end man havde på fornemmelsen – men alligevel modigt af Per Kaae at skrive den.

Bogen er let-læst og let fordøjelig og bestemt ulejligheden værd at læse – om ikke for andet, så for at få bekræftet sine fordomme.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter