0 kommentarer

Danser med ulve af Michael Blake

af d. 18. maj 2007
Info
 
Sideantal

254

Udgivet

1988

ISBN

87-7443-261-3

Originaltitel

Dances With Wolves

 

Kender du ”Danser Med Ulve”? Kevin Costners geniale cowboy-film der fik et utal af Oscars, og som er baseret på bogen her. Filmen var fantastisk, – det er bogen også.

Den livstrætte Løjtnant John J. Dunbar bliver efter et misforstået selvmordforsøg sendt til en udpost i det endnu ukoloniserede vilde vest. Der ankommer han til Fort Sedgewick, en miserabel militær udpost, der ligger øde og forladt hen.
Mens han arbejder på at genopbygge fortet, opdages han af en nærvedboende comanche stamme. Deres medicinmand, den vise Sparkende Fugl, agiterer blandt stammens ældste, for at tage kontakt med soldaten og lære om den hvide mand.

Mødet mellem soldaten og indianerne fører til et venskab og løjtnanten væves ind i indianernes liv, så han til sidst fremstår som en ‘nyfødt’ comanche.

Bogen er gribende og fascinerende i dens beskrivelse af mødet mellem de to kulturer. Læs blot passagen hvor løjtnanten viser to comancher hvordan han kværner kaffebønner.
Det er tydeligt at forfatteren har et stort kendskab til indianerne, og det øger historiens troværdighed.

Bogen og filmen følges ad til punkt og prikke, – undtagen til slut, hvor bogen med sin kloge indianer-logik vælger den nemme (og bedste) udvej. Og derfor er bogen bedre end filmen.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter