0 kommentarer

Blå bror af Ib Michael

af d. 18. maj 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

331

Udgivet

2006

ISBN

87-02-05002-1

 

“Blå Bror” er endnu titel i rækken af erindrings og fiktions bøger i stil med Knud Romers: Den der blinker er bange for døden. Det fremgår dog ikke tydeligt at det er Ib Michael selv, der er jeg – fortælleren, men vedkommende vokser dog op i Roskilde som forfatteren selv, og har så mange lighedspunkter med Ib Michael at det må være tydeligt at det er hans eget liv der tages udgangspunkt i.

Man følger den unge Jeg – fortæller gennem hans barndom og ind i puberteten og frem til tiden, hvor han er en ung mand. Han er født tvilling, men ved fødslen dør hans tvillingebror, men fortsætter på en måde med at følge ham gennem tilværelsen.
Det betyder at når vores hovedperson bliver psykisk presset så popper den Blå Bror op – nærmest som en slags skytsengel – og sender ham en hilsen. I de passager hvor det sker, kender man virkelig Ib Michael igen. Der er meget få som ham, der kan få passager til at fremstå som en drøm der er svær at adskille fra den virkelighed, som fortællingen foregår i. Det er ren kunst.

Romanen er rigtig godt fortalt, og der mange passager, som er direkte morsomme. Det gøres suverænt på en underspillet facon, der gør at man stadig tager handlingen seriøst, og fortællingen alligevel fremstår rimelig troværdig.

Jeg kan varmt anbefale “Blå Bror.” Den var en fornøjelse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter