0 kommentarer

Nadia på vej af Finn Wiedemann

af d. 15. marts 2016
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

122

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7528-8878

Originaltitel

Nadia på vej

 

Nadia har mistet sin mor, går i en sorggruppe men er efterhånden ved at nå et punkt, hvor gruppen ikke er så vigtig længere. Nadia er langsomt kommet videre. Hun har efterhånden vænnet sig til, at der kun er hendes far, hendes selv og hendes lillebror derhjemme.

Nadia går til håndbold. Hun elsker det. Det fylder rigtig meget og nu skal der snart spilles kamp. Det vil bare være god,t hvis de vinder.

Bedste veninden er begyndt at være sammen med en anden pige og Nadia føler sig i den grad jaloux. Men hun tør ikke rigtig spørge ind til det. Men hun føler sig i hvert fald udenfor og bliver ked af det.

I sorggruppen er der en dreng som Nadia snakker med. Han vil gerne være hendes kæreste, men det vil Nadia slet ikke begynde på endnu. Så hun opfatter ham som en god ven. Desværre misforstår nogen drenge i hendes klasse det og begynder at drille Nadia.

Og nu siger far lige pludselig at han har en kæreste… må han godt det? Det ved Nadia ikke helt… Og han vil også gerne have de møder hende og hendes datter. Det har Nadia slet ikke lyst til, men hun ved godt at hun nok ikke kan undgå det i længden.

Det er ikke nemt at være teenager og føle at det hele er lidt imod en. Men Nadia er god til at holde humøret højt og prøver at få det bedste ud af tingene.

Bogen er ret ligetil. Letlæselig og fint sammenhængende.

Man bliver sat lidt tilbage til hvordan det var at være teenager og lige være begyndt at syntes det modsatte køn var spændende. Og samtidig er bogen sat godt op til at skabe debat. Især hvis man kender en der har mistet en forælder.

Det havde absolut ikke gjort noget at bogen havde været illustreret, men man kan sagtens selv danne sig billeder af hvordan Nadia liv er og ser ud. Og da familien er ret tidstypisk, kan de fleste finde noget de kan genkende i den.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter