0 kommentarer

Dæmonheksen Af Geoffrey Huntington

af d. 20. september 2009
Info
 
Sideantal

287

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05545-0

Originaltitel

Demon witch, på dansk ved Erik Egholm

 

Den 14-årige Devon March er ikke nogen helt almindelig dreng. Han er vokset op med en indgang til dæmonernes verden, et såkaldt helvedesgab i sit skab.
Devon er en sortvinge og dermed en af dem, der skal bekæmpe dæmonerne.
Men selv indenfor sortvinger er han noget specielt, nemlig generation nr. 100 efter Sargon den Store, den allerførste sortvinge. Det betyder, at Devon har kræfter som ingen andre sortvinger har eller har haft.

Dette er bog nr. 2 i serien, og der er derfor et par ting fra bog nr. 1 jeg er nødt til at nævne:
Den mand, Devon troede var hans far var istedet hans plejefar. Da han dør, flytter Devon op på den lokale herregård Ravenscliff til familien Muir-Crandall, der består af Amanda Muir-Crandall, hendes datter Cecily Crandall og nevøen Alexander Muir.
Allerede der må Devon redde Alexander ud af herregårdens helvedesgab og forsegle det. For familien Muir-Crandall er også sortvinger, men Alexanders far og Cecilys mor har fraskrevet sig sortvingearven, også på deres børns vegne.

Imens er heksen Isobel dukket op på Ravenscliff og truer med at åbne helvedesgabet, men til det skal hun bruge Devon. Devon prøver selvfølgelig at stoppe hende.

Men hvad gør man når alle mænd og drenge i Devons omgangskreds forelsker sig i Alexanders kommende stedmor Morgana og kvinderne og Alexander Muir hader hende som pesten?
Og hvad er det lige med den nye altmuligmand?
Og hvad med trappen på altmuligmandens badeværelse?
Og så selvfølgelig nogle spørgsmål der ikke blev opklaret i den første bog:
Hvem er Devons forældre?
Hvad har den unge afdøde Clarissa og gravstenen med navnet Devon på, at gøre med Devons fortid?

Bogen er god, der er overhovedet ikke nogen steder hvor historien trækkes i langdrag. I det hele taget 288 sider stopfyldt med spænding, og på de steder hvor der ikke sker så meget sidder Devon, Cecily og resten af deres lille klike: Ana, Marcus og D.J. på det lokale pizzeria. Også i venneflokken sætter Morgana sine spor.
Bogen stiller hele tiden spørgsmål og ikke alle bliver opklarede.

Det bedste er selvfølgelig at læse 1’eren først, men hvis du kan leve med referatet af den første bog: ”Troldmændene fra Ravenscliff” kan du sagtens læse bog nr. 2 selvstændigt.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter