0 kommentarer

Chourmo af Jean-Claude Izzo

af d. 9. marts 2012
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

314

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92452-02-3

Originaltitel

Chourmo

 

“Chourmo” er andet bind i Jean-Claude Izzo’s Noir trilogi, som måske mest af alt er en kærlighedserklæring til hans fødeby, Marseille. En hårdt prøvet by, som er fuldstændig i hænderne på en mafia, som har fat i nosserne på alle af betydning, politikere, embedsmænd, storindustrien, etc.

Fabio Montale har nu i frustration og desillusion sagt sit job som politikommissær op og tilbringer sin tid med betragte Middelhavet fra sin lille hytte, fiske fra sin lille båd og lade sin søde gamle nabo tilberede fangsten for dem.
Indtil hans smukke kusine og barndomsforelskelse, Gélou, som han ikke har set i mange år, fortvivlet beder ham om at finde hendes forsvundne teenagesøn. En eftersøgning, som igen fører Fabio ned i Marseilles beskidte underverden. Og spændingen holder lige til det sidste.

Izzo’s udgangspunkt er en social indignation, som bygger på de barske sociale vilkår i Frankrigs næststørste by. Raceuroligheder, ghettoer, fundamentalisme, højreekstremisme, korruption og magtmisbrug præger hverdagen i Marseille og Fabio Montales kamp for retfærdighed forekommer temmelig håbløs. Men han er noget af en kriger, til trods for hans afslappede stil, som kommer til udtryk i en aldrig svigtende glæde ved kulinariske oplevelser, smukke kvinder, sprut og jazz. Fabios (Izzo’s) sanseapparat er noget udover det sædvanlige. Man kan næsten lugte og smage, ikke bare maden men nærmest hele byen i hans beskrivelser.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter