0 kommentarer

Celebutantes Af Amanda Goldberg og Ruthanna Khalighi Hopper

af d. 13. juli 2009
Info
 
Sideantal

275

Udgivet

2009

ISBN

978-87-90189-92-1

Originaltitel

Celebutantes (amerikansk), på dansk ved Mathilde Walter Clark

 

Velkommen til Hollywood – en uge lige før Oscarfesten!

Som du formentlig kan forestille dig, er der antageligvis kaos i Hollywood under denne periode, og dette eksemplificeres fint med hovedpersonen og jegfortælleren Lola Santisi. Hun er en “celebutante” (= en person, der er kendt for at være kendt), fordi hendes far er en Hollywood instruktør, der netop atter er blevet nomineret til en Oscar. Vi hører blandt andet om Lolas ven, designeren Julian, som ønsker at få mindst en af sine kjoler repræsenteret på Oscaraftenens røde løber, og Lola siger ja tak til jobbet om at få en skuespiller til dette, hvilket ikke viser sig at være let. Vi hører også om veninderne Kate og Cricket, hvis Hollywood historier som henholdsvis agent og skuespiller også er interessante.

“Celebutantes” har sin styrke i den ironiske humor og sin svaghed med karakterbeskrivelserne. Disse er, selv for en chick-lit bog, meget utroværdige og velkendte “typer” (eksempler: rock star, der går amok og skuespillerinde med dumme kommentarer), hvilket efter alt at dømme er gjort i et forsøg på den ironiske humor – det lykkes dog ikke, da man som læser i stedet for irriteres over forudsigeligheden.

Det store spørgsmål for Lola op til Oscaraftenen er: Findes lykkelige Hollywood slutninger også i Hollywood? Er du interesseret i svaret, så læs “Celebutantes” og forvent en middelmådig chick-lit bog.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter