0 kommentarer

Bryd op før regnen kommer af Alexandra Fuller

af d. 19. november 2015
Info
 
Sideantal

296

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-16825-9

Originaltitel

Leaving before the rain comes

Udgave

1. udgave

 

Jeg havde ikke læst mange sider af bogen før jeg havde fået hjemve. Jeg savnede Afrika! På trods af jeg aldrig rigtig har boet i Afrika formåede forfatteren at skabe en stemning og beskrivelse af livet i Afrika, der gjorde at jeg savnede Afrika lige så meget som forfatteren selv.
Den selvbiografiske bog fortæller os om Alexandras liv i Afrika; primært i Zambia, og om mødet med ham, der i sidste ende tog hende med væk derfra. Alexandra havde en kaotisk barndom i evig forandring, med en far der nød at drikke vodka af mærket ad libitum, en mor der gled ind og ud af sindssyge, og en enkelt overlevende søster. Mødet med den eventyrlige Charlie Ross ændrer hendes levebane; han synes at være den perfekte blanding af tryghed og ro, og en lille smule eventyr. Han virker til at være manden, der kan give Alexandra det rolige liv, hun tror hun ønsker sig; et liv væk fra kaos, ugentlige nærdødsoplevelser og konstant uro.

Bogen fletter fortællingen om parrets møde og forelskelse sammen med beretningen om, hvordan de falder fra hinanden, som virkeligheden indhenter dem. Det er en ærlig fortælling, der reflekterer over begges fejl og mangler, og som får læseren til at stille spørgsmål ved, om det på nogen måde kunne have gået anderledes. Samtidig sættes livet i USA også op mod livet i Afrika.

Dagligdagen i de to lande er på mange måder usædvanlig forskellige, i hvert fald på overfladen. I USA synes alt at være perfekt, og alle fejl og mangler forsøges skjult; man deler ikke ud af sine sorger. I Afrika delte man derimod ud af sine triste historier, og kaos og uorden i økonomien eller familielivet var ikke noget man gemte væk. Med tiden er det dog gået op for Alexandra at kaos, tab og uorden findes overalt, og ikke er noget man bare kan stikke væk fra ved at flytte sig fra et kontinent til et andet.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter