0 kommentarer

Dronningen af Saba og Kong Salomon af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

af d. 19. november 2015
Info
 
Sideantal

476

Udgivet

2015

ISBN

9788702172560

Udgave

e-bog

 

Åh ja… vi har her en bog som jeg egentlig havde høje forventninger til. Den lød spændende, men det skuffede i den grad. For selv om man kommer ind i en verden der bliver beskrevet ret godt, så er den bare lang og kedelig. Alt for mange sider til for lidt reel handling.

Vi møder kvinden, der står overfor at skulle giftes, men hun vil gerne finde sin far og rejser derfor forklædt som mand med en karavane. Her gælder det om ikke at blive afsløret, men da hun ikke kan tåle varmen, kollapser hun og så er der en der opdager hendes hemmelighed. Hun bliver derfor nødt til at klare sig i et ugæstfrit miljø alene for at overleve. At hun så senere får et noget bedre liv jo jo, men man kan som læser ikke rigtig mærke hende undervejs, og derfor bliver det hele ret overfladisk.

Kvinders rolle bliver i den grad beskrevet som værende ligegyldig, hun skal bare passe børn. Det er mændene, der jager og sørger for alt andet. Og der koges suppe på at fortælle dette på flere måder igennem bogen.

Vi hører også om sønnen, der ikke må nærme sig paladset, men til sidst allernådigst får lov at komme indenfor igen. Og vi hører om afgudsdyrkelse og kampen for at overleve i samfundet, hvilket er svært hvis man ikke er blandt de højerestående personer.

Bogen har ellers en del at byde på, eller rettere det virker som om forfatteren faktisk har nydt at skrive bogen, for man får mange detaljer med, men den bliver desværre også lang da mange ting godt kunne skæres fra.

Jeg tænker at forfatteren garanteret selv har fået en masse ud af at skrive denne bog, desværre skinner det ikke igennem, at hun også vil noget med den i forhold til læseren. Så noget indtryk der er værd at huske på, giver bogen ikke.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter