0 kommentarer

Brudt af Karin Slaughter

af d. 12. juni 2011
Info
 
Sideantal

423

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92639-50-9

Originaltitel

Broken

 

”Brudt” er ikke en af Karin Slaughters bedste bøger. Der er for meget tomgang, selvom det starter godt ud med, at vi møder den unge Allison Sponer alene i en mose, hvor sorte skyer nærmer sig foruroligende hurtigt.

“Hun hørte en gren knække bag sig og vendte sig overrasket om. For helvede. Hun gled igen, denne gang for alvor. Hendes arme flagrede i luften. Hendes ben knækkede sammen under hende. En voldsom smerte fik hende til at miste pusten. Hun landede, så hendes hoved blev presset ned i mudderet. En hånd tog fat om hendes nakke og forhindrede hende i at rejse sig. Hun indåndede jordens bitre kulde. Det våde, slimede mudder. Hun prøvede instinktivt at stritte imod. Hun kæmpede mod vandet og panikken, der strømmede gennem hendes hjerne. Hun mærkede hvordan et knæ blev presset hårdt ned mod hendes ryg og tvang hende endnu længere ned i mudderet. En brændende smerte skar sig gennem hendes hals. Hun mærkede en smag af blod. Hun ville ikke dø. Hun ville leve. Hun var nødt til at leve. Hun åbnede munden for at skrige så højt som hun kunne. Men så blev alt mørkt.”

Da Allisons lig senere bliver fundet under isen med en betonklods om benet, findes samtidig et afskedsbrev på bredden, der umiddelbart tyder på, at Allison har begået selvmord. Men snart kanaliseres mistanken om mord hen på en ung tilbagestående mand i byen, som Allison var gode venner med, og da han kort efter anholdelsen hænger sig i sin fængselscelle, ånder politiet i den lille by lettet op – alt er opklaret.

Snart findes en anden ung mand død – Allissons kæreste og retsmediciner Sara Linton og special agent Will Trent kommer på sagen og overraskelserne står i kø i det lille samfund.

Slaughter formår at skrive handlingsmættede krimier, der er krydret med hverdagsscener fra hovedpersonernes liv og det omgivende samfund – og selvom man som læser ved, at hendes plot hele tiden skifter retning, kommer plottet altid bagpå en. Også denne gang. Men der var lidt for meget tomgang mellem den hurtige start og der hvor opklaringen rigtigt tager fat. Så kun 2 stjerner herfra.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter