0 kommentarer

Brønden af C. C. Thybro

af d. 28. november 2022
Info
 
Sideantal

60

Udgivet

2022

ISBN

978-87-84244-58-9

Originaltitel

Brønden

Udgave

1. udgave 1. oplag

Lix 24

 

Det er ikke så nemt at være 12 år gammel, tidligere mobbeoffer og nu er man flyttet og vil gerne være en af de populære. Så Amera tager imod en udfordring om at sidde i en brønd en hel nat, fordi en af de populære piger siger hun skal og at hun nok ikke tør. Mens hun sidder nede i brønden vandrer hendes fantasi og hun forestiller sig alt muligt forskelligt. Men da hendes forældre kommer for at hjælpe hende op af brønden så er hun alligevel lettet. Det mærkelige er bare at hvordan vidste de at hun sad der, hvorfor lugter der forkert i deres nye hjem og hvad var det egentlig hende den populære pige havde sagt om at komme op af brønden før tid? Der foregår altså noget mystisk som Amera ikke helt kan blive klog på.

Det er en spændende og lidt uhyggelig kort fortælling, som nok egner sig bedst til større børn, børn der læser selv og unge. Den er nem at gå til og historien er fuld af fantasi, ting man ikke helt forstår og en slutning som overrasker – hvilket absolut gør den bedre end man lige regner med når man begynder at læse.

Det er et fint lille værk uden illustrationer, hvilket den sagtens kunne bære, for den er skrevet så man nemt kan forestille sig det hele undervejs. Og så er det ikke en bog man har lyst til at ligge fra sig før man har læst det hele. Så det er et stort plus da det gør historien det mere interessant.

Det er trækker lidt ned er at historien ikke virker færdig. Og der er vist ikke lagt op til at der skal komme en efterfølger. Men det ville nu ikke gøre noget, for man sidder som læser tilbage med en fornemmelse af at man mangler resten. Det selvfølgelig også et plot i sig selv, men her ville en fortsættelse faktisk være spændende.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter