0 kommentarer

Bogen af Bjarne Reuter

af d. 22. december 2012
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7523-715-9

 

De fleste har den nok stående i en sort udgave med guldtryk i ryggen, eller en nyere hardback måske Seidelins udgave. Nogle læser i den dagligt og mange ved højtider, især her op til jul. Men hvad skal vi så med en ny udgave og så skrevet af en forfatter vi normalt kender fra børnebøger og fantastiske fortællinger, hvoraf mange er filmatiseret. Måske er det netop det med de fantastiske fortællinger, som gør at Bjarne Reuter er et velvalgt emne til den nye genfortælling af Biblen som Bibelselskabet søsatte her i november.

Hvor f.eks. Seidelins udgave er en gendigtning, hvor de enkelte kapitler og vers henvisninger stadig er bibeholdt, er der i Reuters udgave tale om en genfortælling. De enkelte kapitler i Bogen har dog også kapitel henvisning til Biblen, men det er så også alt. Vægtningen af de to testamenter er også forskudt i forhold til det vi normalt kender, idet begge testamenter fylder stort set lige meget i Bogen, 60 fantastiske fortællinger er det blevet til.
Sprogligt er det en fornøjelse at læse ”Bogen”, Bjarne Reuter gør fortællingerne levende og nærværende på en måde så budskabet går rent ind. Han har også taget sig lidt friheder og skåret fortællingerne så de er lidt mere nutidige.

Personligt er jeg meget begejstret for “Omvejen til Nineve” som er genfortællingen af Jonas´ bog, historien om tilgivelse og barmhjertighed.

Bagerst i bogen er der en henvisning “Bibelen i Bogen – hvor står det?”
En dejlig let henvisning til buddene og de historier vi alle kender og som er dem, der oftest refereres til.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter