0 kommentarer

Not wanted on the voyage af Timothy Findley

af d. 28. september 2018
Info
 
Sideantal

339

Udgivet

1984

ISBN

0333404696

Udgave

4.

 

Alle kender historien om Noahs ark. Om Noah, der leder sin familie om bord på en båd, sammen med et par af hvert eneste dyreart. Dette er ikke den klassiske historie om Noah. Bestanddelene er de samme, personerne bærer de sammen navne – Men deres opførsel er ikke altid bibel-værdig. Noah er ingen blid mand, men nyder at styre sin familie med hård hånd; og derudover en stor fan af dyreforsøg.

Vi har den fordrukne Mrs. Noyes, Noahs kone, der elsker at få sine får til at synge. Hendes kat, Mottyl, der grundet de mange forsøg ikke nærer den store kærlighed til Noah, spiller også en vigtig rolle i fortællingen. Og familiens sønner, der hver har deres problemer – Den ene er sågar blevet blå. Vi hører om denne dysfunktionelle familie, som de forbereder sig på Jahves besøg, og siden Syndfloden. Samtidig hører vi om den verden de bor i, befolket med drager, feer, enhjørninger og engle.

‘Not wanted on the voyage’ er en interessant beretning om mennesket, og hvad der sker, når det sættes under stort pres; bogen er fyldt med ondskabsfulde beslutninger og deres konsekvenser. Derudover er det verden set gennem en kats øje – Jeg blev igennem bogen mere og mere knyttet til katten Mottyl, og frygtede for hendes skæbne mere end nogen andens. Katten er nok den mest sympatiske personlighed i bogen – Alle mennesker i bogen har deres særheder, og sjældent til den gode side.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter