0 kommentarer

Bønner for de bortførte af Jennifer Clement

af d. 29. oktober 2014
Info
 
Sideantal

238

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92845-83-2

Originaltitel

Prayers for the stolen

Udgave

1.udgave

 

Hvor har vi det godt og trygt i lille Danmark når vi ser på hvordan folk i andre lande har det. For ca. femten år siden var jeg på rundrejse i Mexico, en fantastisk oplevelse som stadig fylder meget i mit sind. Men at se de usle forhold som de fattige indianere i bjergene levede under var ikke morsomt, så jeg har stor forståelse for at de på alle mulige måder forsøger at komme væk og skabe sig et bedre liv.

Når jeg læser Jennifer Clement bog ”Bønner for de bortførte”, genoplever jeg min rejse. Bogen giver et uhyggeligt indblik i de forhold de fattige i bjergene lever under. Der er stort set kun kvinder og børn tilbage på bjerget, mændene er flygtet til USA hvor de lever og arbejder illegalt. Mange har der etableret sig med ny familie så dem der hjemme må klare sig fra hånden til munden. Narko baronerne bortfører de unge piger som holdes som sexslaver eller sælges og ingen tør gribe ind. De helikoptere der skal sprøjte valmue markerne med gift tømmer i stedet deres last ud over junglen og lokalbefolkningen. Vi følger Ladydi fra barndommen på bjerget til hun som ung pige får muligheden for at komme til Acapulco, men det er ikke ensbetydende med at tilværelsen bliver lettere.

En på alle måder barsk bog der kryber ind under huden på sin læser. Jennifer Clement (1960) flyttede i 1961 fra USA til Mexico City, hvor hun tilbragte sin barndom. Som ung studerede hun engelsk litteratur og antropologi ved New York Universitet og fransk litteratur i Paris. I dag bor hun igen i Mexico City og fra 2009-2012 var hun præsident for PEN Mexico, en organisation der hjælper skribenter, som af den ene eller anden art er truede.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter