0 kommentarer

Blottet af Nassrin El Halawani

af d. 10. december 2018
Info
 
Sideantal

191

Udgivet

2018

ISBN

9788763858120

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

15 årige Samira går i niende klasse og da det bliver besluttet at klassen skal på lejrtur til Lalandia, bryder hendes verden sammen. Tanken om at skulle i fælles omklædningsrum og tage bad foran ender mennesker, sender hende i chok. Samiras første tanke er at blive syg så hun ikke kan komme med, men muligheden for at komme tæt på Tobias – den 32 årige super lækre idrætslærer – vægter dog mere. Men intet går som planlagt på turen. Det blive fire dage hvor Samiras følelser kommer ud på noget af en rutchebane, men også en tur hvor hun lærer at hvis man ser sit indre monster i øjnene og bider igen, så forsvinder det.
Blottet er en glimrende bog, der tager fat på nogle af de problemer mange unge har med at accepterer deres egen krop. Sproget er let og lige til, og emnet bliver behandlet på en sober måde. Jeg kunnen godt forestille mig at det var en bog som kunne bruges undervisnings regi i de stører klasser, eventuelt som gruppearbejde, da den ville være rigtig god som debat oplæg.
Nassrin El Halawani (1972) er uddannet på forfatterskolen i 2007 og hun debuterede i 2011 med novellen Sommer og København. Der ud over er hun cand.mag. i teatervidenskab og historie og har arbejdet en del med ungdomsradio, kortfilm og teater.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter