0 kommentarer

Den opdagelsesrejsende af Katherine Rundell

af d. 10. december 2018
Info
 
Sideantal

36020

Udgivet

2018

ISBN

9788792849359

Originaltitel

The Explorer
Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup

 

Katherine Rundell (1987) har her skrevet en fantastisk bog, en rigtig klassiker i stil med Jules-Gabriel Verne bøger eller Indiana Jones som bog. En bog som fanger både målgruppe 8 – 13 år, men så sandelig også oplæseren. Jeg følte mig sat tilbage til min barndom hvor jeg læste om David Livingstone, Kaptajn Grants børn og Joseph Rudyard Kipling fortællinger.
Handlingen foregår sidst i 20’erne, et lille fly med fire børn styrter ned i Amazonas vilde jungle, piloten omkommer men de fire børn i alderen fem til tretten overlever. Fred, Con, Lila og Max står nu over for deres livs udfordring, hvordan holder de sig i live og hvordan finder de ud af junglen. Fred har læst en del bøger om opdagelsesrejsende og han forsøger at omsætte noget af det læste til praksis. Der lykkes også til en vis grad, så børnene får bygget en tømmerflåde og sejler ned ad Rio Negro. Her opdager de ting som bringer dem videre på deres færd mod byen Manaus og civilisationen.
Oversætter Steffen Rayburn-Maarup, har lavet en dejlig oversættelse med et visuelt og fangenskab sprog. Som læser er man med i junglen og skulle man mod forventning ikke selv skabe billeder på nethinden, så er Karoline Stjernfelt omslag en stor inspirations kilde. Personligt kendte jeg intet til Katherine Rundell forfatterskab, men valgte bogen udelukkende på omslaget. At indholdet så i den grad lever op til indpakningen er jo fantastisk. En bog jeg på det varmeste kan anbefale til små såvel som store.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter