0 kommentarer

Blind vej af Steen Harvig

af d. 7. juli 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

222

Udgivet

2006

ISBN

87-91822-10-6, 978-87-91822-10-0

 

“Blind vej” er den første bog, jeg har læst af Steen Harvig – men det bliver ikke den sidste! Bogen har det, der skal til, for at være en rigtig thriller. Den er velskrevet, sproget er levende, skiftevis dystert/gådefuldt og let. Man bliver grebet af bogen, og venter spændt på at finde ud af hvorfor.

Bogen starter med et brev, skrevet af en ung mand til hans halvsøster. Flere breve følger. Flige løftes – en nøje planlagt forbrydelse afsløres langsomt. Gennem tilbageblik får man et billede af, hvordan svigt i barndommen og en barsk opvækst kan præge en person. Han er på samme tid sindssyg og genial – og har hang til bogstavlege.

“Læg mærke til, hvor klogt og normalt – frem for alt normalt – jeg formulerer mig. Allerede her vil du opdage, at jeg kan gå ind og ud af roller. Spillet og camouflagen har altid været en del af mit liv”
(citat fra bogens første side).

En velstående familie, stor Rungsted villa, manden er læge, fraskilt, ny kone (som måske drikker lidt for meget), 3 voksne børn – bliver hårdt ramt af flere uhyggelige begivenheder i løbet af få dage. Hvad er sammenhængen? Hvorfor skal denne familie udsættes for alt det? Hvem står bag – tilsyneladende en, der kender familien godt.

Langsomt løftes sløret, man bliver holdt i spænding, og kan næsten ikke lægge bogen fra sig. Kan varmt anbefales som ferielæsning.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter