0 kommentarer

Rosen og stjernen Af Elisabet Holst

af d. 7. juli 2007
Info
 
Udgivet

2007

ISBN

978-87-7055-005-5

 

”Rosen og stjernen” er en historisk roman, der handler om adelskvinden Karen Gyldenstjerne. Man følger hendes liv fra lille pige i midten af 1500 tallet til hendes død i 1613. Karen vokser op på en fynsk herregård og bor som ung hos mange af rigets betydningsfulde personer. Heriblandt ægteparret Herluf Trolle og Birgitte Gøye, hvorigennem Karen også møder den unge konge Frederik d.2. Hun forelsker sig i kongens nære ven rigsmarsk Holger Rosenkrantz, men hvem hun herefter driver adskillige jyske godser. Karens liv er dog ikke en dans på roser, hun oplever mange svigt og sorger, men forsøger ihærdigt at holde sammen både på riget samt på sin store familie. Karen har dog også mange fjender, der ikke bryder sig om stærke kvinder og da hun samtidig har stor viden om urter og salver, er det næsten uundgåeligt at en anklage for hekseri ligger lige i nærheden.

Romanen er yderst velskrevet og meget fængslende. Historisk foregår den i en tid med mange betydningsfulde begivenheder og ikke mindst personligheder. Christian den 4. og Tycho Brahe er bipersoner i bogen, der farverigt fortæller om datidens normer og skikke.

Hvis man holder af historiske romaner kan denne varmt anbefales, dens ligefremme sprog og fængslende historie gør, at den er vanskelig at ligge fra sig.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter