0 kommentarer

Besættelse: En romance af A. S. Byatt

af d. 15. september 2003
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

559

Udgivet

1997

ISBN

87-01-42092-5

Originaltitel

Possession. A Romance

 

Denne bog er klog, smuk og medrivende – og så spækket med historier indeni historier, at man føler man er ved at læse fire bøger på én gang. Det er tydeligt at der er en begavet fortæller på spil, både i forhold til form og indhold.

Hovedhistorierne er historier om kærlighed, dengang og nu. Roland Mitchells og Maud Baileys veje mødes, da Roland opdager at den digter han forsker i, har haft et hidtil ukendt forhold til den digterinde hun forsker i. Sammen begynder de at blotlægge forholdet, en opdagelsesrejse der har store konsekvenser for litteraturforskningen, og for deres personlige og indbyrdes forståelse af verden og de liv der leves i den.
Roland og Maud nærmer sig hinanden, samtidig med at de to digteres umulige kærlighed til hinanden står mere og mere klar.

“Besættelse” er en tjeneste man bør gøre sig selv. Ikke alene er den en fortælling om kærlighed, den er et puslespil, en rejsefortælling, en digtsamling – en overvældende mængde af indtryk og viden, alt sammen fortalt uden at miste tråden en eneste gang.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter