0 kommentarer

Belgravia af Julian Fellowes

af d. 15. august 2017
Info
 
Sideantal

435

Udgivet

2016

ISBN

978 87 400 3298 7

Originaltitel

Julian Fellowes's Belgravia - Oversat af Agnete Stjernfelt

Udgave

1. udgave

 

I juni 1815 er der stort kalas hos hertugen og hertuginden af Richmond, der midlertidigt opholder sig i et lejet palæ i Bruxelles. Dagen efter skal britiske tropper, ledet af hertugen af Wellington, prøve at standse Napoleons fremmarch – nær den lille, belgiske landsby Waterloo.

Til den højvelbårne hertuginde Carolines irritation har hendes søn listeten yndig, men simpel købmandstøs, Sophia Trenchard, og dennes forældre med indenfor. Et eklatant og pinligt brud på etiketten. Adelen omgås udelukkende folk på eget niveau. Handelsfolk og andre, der selv må arbejde for føden, anses ikke for ligeværdige, uanset hvor velstillede de er.

Det berømte slag næste dag og efterfølgende begivenheder bliver en katastrofe for både den adelige og den borgerlige familie og skaber grobund for en mørk hemmelighed, som begge familier for enhver pris ønsker at bevare.

25 år efter møder vi atter familierne, der med deres respektive stab af tjenestefolk residerer i Londons mondæne Belgravia-kvarter. De sociale skel er uændrede, men stærke kræfter søger at afdække den gamle hemmelighed, og de to klaner må modstræbende lære at samarbejde.

Hele miseren kommer ud af kontrol, da underbetalte stuepiger og butlere kan se en fordel i at forråde deres arrogante herrer.

Julian Fellowes er forfatter til den voldsomt populære tv-serie “Downton Abbey”, ligeledes et historisk drama, der udspiller sig i samfundets øverste sfærer. Fyren er en ferm håndværker, der med enkle midler kommer ind under huden på såvel herskab som tjenestefolk. Tilhængere af denne type tv-drama vil uden tvivl klappe begejstret i hænderne.

I min optik er plottet ret uspændende og yderst forudsigeligt, personerne – helte som skurke – er ren papmaché, og de fint researchede detaljer af livet på sol- og skyggesiden af det britiske samfund i midten af 1800-tallet bliver for meget af det gode.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter