0 kommentarer

Jeg, Lucky Luke af Morris og Goscinny

af d. 25. januar 2023
Info
 
Sideantal

207

Udgivet

1983

ISBN

87-456-0029-5

Originaltitel

Tekst og tegninger Morris & Goscinny ; dansk tekst: Tonny Lützer

 

Det er en specialudgivelse i flot format med stift bind, i 1983 var det en sjælden luksus, og så indeholder den foruden allerede udgivne klassikere et par historier man på det tidspunkt endnu ikke var støt på. Altså guf for fans. Der er også et interview med Morris, et ret hyggeligt interview, hvor han fortæller om sin glæde ved at arbejde med serien og vennen Goscinny, der desværre døde i 1977, kun 51 år gammel. De to mødte hinanden i USA, hvor planen for begge vist var at skaffe foden indenfor hos Disney, men i stedet for Disney fandt de hinanden.

Goscinnys manuskripter var af en anden verden, og det ses bedst i historien ‘Pus ham, Ratata’, der netop ikke er forfattet af Goscinny. God, men slet ikke på hans niveau.

En ægte cowboy, Cigaret-Cæsar og Dobbeltgængeren er ældre Morris-sager, fra 1940’erne, før Goscinnys entre. Meget tidlig Lucky Luke, hvor tegnestilen stadig var blød, rund og disneyficeret. De historier er senere udgivet i Egmonts samlede Lucky Luke-kronologi og ikke længere svært tilgængelige sjældenheder.

Ellers indeholder albummet historierne Billy the Kid, Pus ham Ratata, Grønskollingen og Jesse James, alle med Goscinny ved styrepinden, der som sagt altid var en garant for ypperste kvalitet. Billy the Kid og Grønskollingen hører til seriens allermorsomste, og det siger faktisk en del.

 

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter