0 kommentarer

Dødesporet af Sara Blædel

af d. 17. december 2013
Info
 
Sideantal

318

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7137-550-3

 

Endnu en dejlig krimi fra vores alle sammens Sara Blædel. Jeg bor i området omkring Hvalsø, hvor Sara Blædel er vokset op – og jeg kender præcis alle de lokationer, hun har flettet ind i sin krimi.

Når man ved, hvor rundkørslen ved Særløse ligger – bliver det hele bare endnu mere spændende, end hvis det bare var et navnløst sted.

Hvilken hemmelighed kan være så grum, at en ung dreng må flygte hjemmefra og holde sig skjult i skoven, selvom hans mor ligger på sit dødsleje? Det er omdrejningspunktet for Sara Blædels ”Dødesporet”, og uden at forklejne nogen læsere, tror jeg ingen vil kunne gætte det, hvis ikke de har læst bogen!

En af de ting, jeg godt kan lide ved Sara Blædels historier er, at den ”privat-fnidder”, der er i bogen, er relevant og en del af fortællingen og ikke bare fyldstof for at tækkes kvindelige læsere. Sara Blædels Louise Rick udvikler sig fra bog til bog – og hvis man har læst alle bøger, får man en lille ekstra fortælling med – nemlig fortællingen om Louise Ricks liv. Og i ”Dødesporet” får Louise en oplysning om sin tidligere kæreste, der kommer til at ændre hendes selvopfattelse radikalt.

Bagsiden: ”Dødesporet er en næsten tilgroet sti i en skov tæt ved Roskilde. Her kørte man i gammel tid de døende ud til den store offer-eg for at ofre lidt af deres blod til guderne. Håbet var, at de så ville blive taget godt imod hinsides.

Det er Sara Blædel, der selv har opfundet begrebet ”Dødesporet”, men under et foredrag fortalte hun, at få uger efter hendes krimi var udkommet, dukkede begrebet op på Wikipedia – så tænker man: hvad kom først, ægget eller hønen. Man skal ikke tro på alt, hvad man læser.

Der er lagt op til en spændende krimi-historie, som på samme tid er underholdende og let læst. Und dig selv nogle gode timer foran brændeovnen med en kop kaffe og et varmt tæppe.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter