0 kommentarer

Svømmeren af Joakim Zander

af d. 31. juli 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

403

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-15863-2

Originaltitel

Simmaren

Udgave

1.udgave

 

Vi møder Svømmeren i Damaskus 1980. Hans kæreste er netop gået ud af døren fra lejligheden. Et øjeblik efter lyder en voldsom eksplosion og bilen, som kæresten netop har sat sig ind i, er sprængt til atomer. Oppe i lejligheden står svømmeren tilbage med deres lille barn. Begge er uskadte.

Næste gang vi møder svømmeren er i december 2013. Han er agent for CIA med speciale i Mellemøsten. Hans lille datter har han tilsyneladende ikke haft kontakt med siden bombesprængningen i Syrien. Der er ikke plads til at være far samtidig med, at man er agent for CIA. Resten af handlingen foregår i december 2013.

Datteren er svensker og arbejder i EU i Bruxelles. Hun er opvokset hos sin mormor og morfar på en lille ø i Stockholms skærgård.

Hun bliver ufrivilligt blandet ind i et storpolitisk spil om dokumentation af tortur i bl.a. Irak udført af et amerikansk privat vagtværn.

Det ender med at hendes far, som følger hende fra CIA’s kontorer i Langley, må rykke ud for at redde hende fra det amerikanske vagtværn.

Bogen starter lidt forvirret. Jeg syntes, det er svært at holde styr på personerne. Det bliver dog væsentligt bedre i sidste halvdel, som er virkelig spændende og action præget.

Der ligger også nogle utroligt interessante aspekter omkring det private vagtværn, læs: “den private hær”, som det amerikanske forsvar tilsyneladende kan sætte ind hvor som helst på jordkloden og stort set uden ansvar.

Jeg kan roligt anbefale denne roman.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter